Wijzigingen.

Recentelijk zijn er een aantal wijzigingen in het bestuur van de vereniging geweest. Deze mensen zullen zichzelf binnenkort voorstellen op deze pagina. Maar totdat ze een stukje hebben geschreven zijn hier vast hun namen en functies:

Penningmeester: Anouk van de Graaf

Secretaris : Marcel van Loon

Voorzitter : Jan Willem van Aart

Even voorstellen: Sensei– Patrick van de Wetering

Ik ben Patrick van de Wetering. Ik woon in Oss en heb twee kinderen. Sara en Max en ze wonen bij hun moeder in Grave. Ik heb een hele lieve vriendin Linda Manders en ben geboren in het jaar 1968 te Oss.

Mijn eerste ervaringen met de grondbeginselen van het Judo heb ik bij mijn eerste Judoleraar Dhr. L. Pardoel opgedaan. Hij heeft mijn judoband leren knopen in 1973 en heeft samen met mijn vader en nog twee judoleraren mij gevormd tot de Judoka die ik nu ben.
Ervaringen als judotrainer/coach heb ik sinds 1988 tot 2014 opgedaan bij Judokwai Arashi Grave en vanaf 2011-2016 bij Judoschool Tapia uit Oss. Vanaf januari 2016 ben ik bij Judovereniging Kaihatsu Oss aangetreden als bestuurslid technische zaken en ben tevens Sensei van deze vereniging. Bij deze laatste twee Judoscholen ben ik tegenwoordig met heel veel plezier actief.
Tijdens mijn actieve wedstrijd periode heb ik meer dan 100 podiumplaatsen kunnen behalen. Helaas waren diverse vervelende blessures de oorzaak van het vroeg moeten stoppen met het wedstrijdgedeelte van de Judosport. (Oorzaak was niet het gevolg van het beoefenen van de Judosport).

In 1984 heb ik mijn 1e Dan behaald en de 2e Dan Judo heb ik met eervolle vermelding (maximaal haalbare punten) in 1998 kunnen behalen. In 2014 heb ik het diploma Judoleraar-A behaald.
Ik ben in 1987 judoarbiter met de C-licentie geworden. Na de B- licentie in 1989 en de A-licentie in 1992 te hebben behaald ben ik in 1995 geslaagd voor de Nationale Judo Arbiter licentie. Door middel van mijn jarenlange ervaringen in het arbitreren van Judo-wedstrijden ben ik in 2006 toegetreden tot de District Scheids-rechter Commissie van de Judo Bond Zuid-Nederland. Vanaf het seizoen 2007-2008 tot en met het seizoen 2012-2013 ben ik voorzitter van deze DSC-J ZN commissie geweest en was verantwoordelijk voor alle arbiter zaken bij Judowedstrijden in de gehele provincies Noord-Brabant en Zeeland. Ik ben Sensei (Judomeester) van Judovereniging Kaihatsu Oss en Judoschool Share-Fit uit Nuland. Ook ben ik coach bij Judowedstrijden en begeleid ik mijn leerlingen op diverse Beginners- en Bondstoernooien. Hopelijk zullen er in de toekomst uit dit team wedstrijdjudoka’s een zodanige ontwikkeling kunnen doormaken, waardoor ze tot de beste van het district en wellicht zelfs heel
Nederland gaan behoren.

Even voorstellen: Sempai – Linda Manders

linda-mandersMijn naam is  Linda Manders, woonachtig in Oss . Ik heb een relatie met Judo-Sensei, Patrick van de Wetering. Mijn hobby’s zijn, Judo, scheidsrechteren bij Judowedstrijden, oppassen, wandelen en leuke dingen doen met vrienden. Ik heb 20 jaar in Zeeland gewoond samen met mijn vader. Verder ben ik werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Ik ben al vanaf mijn 4de jaar betrokken in de Judosport. Ik heb Judo altijd als een erg leuke, actieve en leerzame sport ervaren, waar iedereen op zijn/haar eigen tempo kan ontwikkelen en nieuwe dingen kan leren.
Zelf ben ik een actief wedstrijd-Judoka geweest en heb daar altijd erg veel plezier aan beleefd. Elk weekend stond ik wel op een toernooi om mijn beste kunnen te laten zien. De ene keer met mooie prijzen en de andere keer met leerstof hoe ik het beter had kunnen doen. Van elke wedstrijd die ik speelde leerde ik altijd weer wat nieuwe dingen bij. Ook heb ik door Judo voornamelijk geleerd om te leren verliezen, weerbaarder te worden en het belangrijkste; respect te hebben voor de ander. Op mijn 13de eindigde helaas mijn actieve wedstrijdcarrière, omdat ik andere interesses kreeg, maar gelukkig rond mijn 23ste  wilde ik toch weer gaan beginnen met Judo. Nu was vooral het doel om lekker recreatief bezig te zijn en helpen bij de Judolessen van de kinderen. In juni 2014 heb ik alsnog mijn 1ste Dan (zwarte band) behaald. Ook wilde ik weer wat meer met het wedstrijd-Judo bezig zijn, dus besloot ik om arbiter (scheidsrechter) te worden bij de Judobond Nederland. Nu ben ik inmiddels arbiter op 3A niveau en sta ik bijna elk weekend op de mat te genieten van het mooie wedstrijd-Judo. Tevens ben ik reeds 4 jaar Sempai (1ste assistent) bij de Judolessen die worden gegeven aan de leden van Judovereniging Kaihatsu Oss en incidenteel bij andere bevriende verenigingen als daar behoefte aan is.
Ik vind het geweldig om mijn kennis over te brengen aan anderen en te zien hoe kinderen kunnen groeien en hun persoonlijke weerbaarheid door het beoefenen van de Judosport verbetert. Op dit moment ben ik aan het trainen voor mijn 2de Dan, die ik nog hoop te behalen.
Mijn functie binnen de vereniging is een onderdeel van de commissie technische zaken te zijn. Sempai bij de Judolessen en coach bij de wedstrijden van onze leerlingen zijn behoort onder andere tot mijn takenpakket. Mijn visie is dat ik het belangrijk vind dat de jeugd- en de volwassen leden vooral heel veel PLEZIER hebben in het Judospel en zich op hun eigen tempo kunnen en mogen ontwikkelen.

Met sportieve Judogroet, Linda Manders

Even voorstellen: Vertrouwenspersoon – Peter Balk

peter-balkHallo, Mijn naam is Peter Balk.
Ik heb mij, na goed overleg met uw bestuur, bereid verklaard om als vertrouwenspersoon voor uw vereniging te functioneren. Eerst even een klein stukje over mijzelf.  Niet omdat dat nou zo heel belangrijk is maar het lijkt me wel zinvol dat u beetje weet met wie u te doen heeft. Ik ben geboren in Oss op 4-3-1961 en ook hier opgegroeid. Na 6 fijne jaren op de St. Nicolaasschool heb ik vervolgens nog 6 jaren op het Maaslandcollege in Oss gezeten. In mijn basisschool tijd raakte ik al verknocht aan het Judo en in 1970 werd ik op 9 jarige leeftijd lid van Sportschool Pardoel.  Daar heb ik onder Sensei Louis Pardoel vele jaren actief getraind en veel wedstrijden en toernooien gedraaid.
Op 18 jarige leeftijd moest ik in militaire dienst en via Venlo en Ede kwam ik in Seedorf (Duitsland) terecht. Na mijn diensttijd ben ik naar het Zuid Nederlands Instituut voor Gemeentepolitie Opleidingen gegaan en met mijn beëdiging als agent van Gemeentepolitie werd ik in Uden geplaatst.  Dat was ook het jaar waarin ik verhuisde van Oss naar Uden. Overigens woon ik nog steeds in Uden. Na een aantal jaren bij de politie heb ik als hoofdagent de organisatie verlaten en ben ik het verzekeringsvak ingerold. Vervolgens heb ik 12 jaren als inspecteur gewerkt bij AMEV en heb daarna, samen met mijn compagnon in Oss, onze eigen onderneming, Van Duijnhoven & Balk, verder uitgebouwd, Inmiddels werken we daar met 5 mensen.
Ik ben bijna 28 jaar getrouwd en heb 3 kinderen in de leeftijden 26, 24 en 20 jaar. Met de combinatie van mijn affiniteit met het Judo en de jarenlange ervaring als hoofdagent van politie, zou de functie van vertrouwenspersoon in uw Judovereniging mij uitstekend passen. U kunt er van op aan dat de gesprekken die met mij plaatsvinden geschieden op strikt vertrouwelijke basis.  Alleen in nauw overleg zal er eventueel verdere actie worden ondernomen, als dit nodig mocht blijken.  Laten we hopen dat u mij weinig nodig heeft …..

Met vriendelijke groet,

Peter Balk

Even voorstellen: Sempai – Patrick Willems

Hoi

Ik heet Patrick Willems, geboren op 03-04-1975, getrouwd en vader van twee zonen Mike en Troy.
Mike heeft op judo gezeten en is gestopt, toen hij de groene band behaald heeft. Troy is nog steeds actief met judo.
Ik ben van mijn beroep stukadoor en ben in 1983 begonnen met judo bij Arashi  in Grave bij de vader van Patrick van de Wetering. In 1990 ben ik gestopt en in 2008 ben ik weer begonnen bij Arashi in Grave waar Patrick nu ook les gaf. Toen Patrick in Oss begon bij Tapia ben ik daar gaan kijken en heb daar ook wat lessen mee gedaan. Troy en ik zijn samen mee verhuisd naar Kaihatsu bij Sportcentrum van der Heijden. Daar ben ik gaan trainen met John van Straeten en op 02-07-2017 ben ik geslaagd voor mijn zwarte band 1e dan.
Met vriendelijke groet
Patrick Willems