Infoavond 20 september

Op 20 september is er een infoavond gehouden om alle leden en ouders op de hoogte te brengen van alle gaande zaken binnen de vereniging. We hebben even teruggeblikt op de eerste maanden van de vereniging en de dingen besproken die komende maanden gebeuren gaan. Er staan namelijk allerlei nieuwe en spannende dingen te gebeuren, hieronder staan de belangrijkste zaken uitgelicht.

De wedstrijdagenda is toegelicht. Het komende seizoen willen we als vereniging deelnemen aan één of twee toernooien per maand. Hiervoor zijn door de Sensei en Sempai’s toernooien geselecteerd die het beste passen bij onze judoka’s. De meeste hiervan zijn beginnerstoernooien, maar er zitten ook een aantal bondstoernooien tussen. Belangrijk om te weten is dat voor deelname aan de bondstoernooien een lidmaatschap van Judobond Nederland vereist is. Het inschrijven bij de Judobond Nederland is de verantwoordelijkheid van de leden/ouders zelf. Dit kan op www.jbn.nl en hier zijn kosten aan verbonden. Ook willen we meer samen trainen met andere verenigingen. Het is voor de ontwikkeling van judoka’s ontzettend gunstig om met zoveel mogelijk verschillende judoka’s te trainen. Om dit te bereiken willen we uitwisselingen gaan houden met andere verenigingen. De eerste uitwisseling is al gepland op 8 oktober in Wehl. Meer informatie over de trainingsuitwisselingen en alle toernooien waar we als vereniging aan deelnemen is te vinden in de agenda op onze website (https://kaihatsu-judo.nl/agenda).

Zelf kunnen we natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst met toernooien. Daarom organiseren we 11 december het Kaihatsu eindejaarstoernooi. Dit wordt een beginnerstoernooi waar hopelijk tussen de 120 en 150 beginnende judoka’s aan mee gaan doen. We hebben hier ook al een prachtige locatie voor gevonden met ruimte voor vier judomatten. Onze toernooicommissie is inmiddels al druk bezig met de organisatie, maar op de dag zelf hebben we ook hulp nodig van een grote groep vrijwilligers. De dag voor het toernooi hebben we namelijk hulp nodig van een mattenploeg om de matten in de zaal te leggen en de rest van de zaal in te delen, alles moet na afloop van het toernooi ook weer opgeruimd worden. Tijdens het toernooi hebben we ook hulp nodig voor bijvoorbeeld: ontvangst van de judoka’s, zaalwacht, tafeljury, catering, enz.. Ben je bereid om te helpen op welke manier dan ook? Neem dan contact met ons op!

In de komende maanden gaan we van start met een geheel nieuw project, namelijk weerbaarheidstraining voor vrouwen. Onze Sensei gaat een cursus geven van acht lessen bedoeld om de weerbaarheid, kracht en het zelfvertrouwen te verbeteren. De cursuslessen zijn op donderdagavond van 20.00 tot 21.00 uur en gaan van start op 3 november. De inschrijving sluit op 24 oktober dus als je interesse hebt, laat het ons weten. Meer informatie hierover is te vinden op de website (https://kaihatsu-judo.nl/weerbaarheidstraining-voor-vrouwen)

Naast deze zaken zijn er nog allerlei andere dingen besproken, de volledige presentatie is hieronder te vinden:

infoavond-kaihatsu-20-september-2016